Mis Nederland - Reisverslag uit Dublin, Ierland van Louise Klijsen - WaarBenJij.nu Mis Nederland - Reisverslag uit Dublin, Ierland van Louise Klijsen - WaarBenJij.nu

Mis Nederland

Door: Ikzelf

Blijf op de hoogte en volg Louise

27 September 2007 | Ierland, Dublin

Hey iedereen!

Weer een kleine update vanuit Ierland.

Gisteren was er een soort van feestje voor de nieuwe eerste-jaars, genaamd 'Freshers Ball'. Het was in een club waar iedereen drinkt en danst en drinkt. Nou voor de mensen die mij wat beter kennen (of gewoon sowieso kennen), die weten dat dit soort dingen echt niets voor mij is.
Ten eerste is het drink-gedeelte al niet zo voor mij weggelegd, ten tweede houd ik niet echt van het soort muziek dat in dit gelegenheden wordt gedraaid en op de laatste plek, vind ik dat ik niet kan dansen op dat soort muziek. Dus echt niets voor mij. Waarom dan toch gaan, denk je? Omdat ik het nu eenmaal heb beloofd aan verschillende mensen. De eerste keer ben ik al niet meegegaan en ik had beloofd er de volgende keer wel bij te zijn.
En wat doe je dan de hele avond in zo'n club als je er toch niets aanvindt? Met je handen in je zakken op de dansvloer staan en je afvragen wat je er in hemelsnaam doet. Na een half uur had ik het al gezien. Maar ja, toch nog even volhouden he. Een uurtje later kreeg ik een ijsklontje tegen mijn hoofd aan en toen heb ik taxi terug naar huis gepakt.
En nu kan ik tegen iedereen hier zeggen (en ze weten het dan zelf ook) dat ik niet meer meega naar clubs.

Nou ja, dat was dus gisteravond. Voor de rest is er nog niet zoveel spannends gebeurd. Ik ben wel van plan vandaag de berg op te gaan en schetsen te maken van het uitzicht daar. Nu maar hopen dat ik dit plan kan volbrengen. Ik ben al niet zo'n wandelaar en dan maak ik plannen om een berg op te gaan. Nou ja, we zien wel.

Om nog even terug te komen op de titel van dt stukje. Ik heb gewoon echt heimwee. Halverwege de eerste week hier, kwam ik tot de conclusie tot ik Nederland (en in het bijzonder een bepaald iemand) heel erg mis. Zo mis ik vanalles. Ik mis mijn eigen bed (het bed hier is spijkerhard, dus Maaika als je langskomt, neem voor de zekerheid een luchtbed en slaapzak mee!), ik mis lekker brood en kaas (de kaas hier valt op zich nog wel mee, het brood is ietsje minder). Ik mis gewoon heel veel, behalve het weer. Het weer is hier praktisch hetzelfde als in Nederland. Regen, droog, zon met regen, van alles door elkaar. En verder mis ik de mensen.

Het zal wel goedkomen, we proberen elkaar gewoon bezig te houden en zo de leegte een beetje op te vullen. Ik hoop dat de heimwee in elk geval wel een beetje afneemt.

Tot de volgende keer!
Louise

• 27 September 2007 - 13:08

Mia:

kom op doorzetten he ik heb gehoord dat maaike je elke avond belt probeer het allemaal wat positiever te zien. ik heb al foto`s gezien van nicole heel mooi daar wist niet dat je zo dicht bij de zee zit. fijn weer wat van je gehoord te hebben,bel je binnenkort wel.kusjes ma en pa

• 27 September 2007 - 16:19

Mik:

hoi schatje,
    zet even door, dan zal die heimwee wel minder worden, ik mis jou ook. kom snel naar je toe. streep de dagen maar af, je hoeft nog maar een paar weken dan kun je weer naar huis.
    xxxjes mik

• 27 September 2007 - 21:48

Gerdie:

Lieverd, we missen jou ook en kijken uit naar november, dan is het nog een maandje en komt je lekker weer thuis.
    Als je nou volle dagen naar school moest dan was het ook nog anders denk ik.

Is het mogelijk om werk te zoeken zodat je wat anders omhanden hebt dan alleen maar een paar uurtjes school en dan maar zien dat je je weer vermaakt?

Hou vol voor je het weet is de tijd om (hoop ik voor jou)

Slaap lekker en tot gauw op msn

Dikke zoen Gerdie

• 30 September 2007 - 20:08

Hannie:

Lieve louise,
    Die mooie schetsen die je gaat maken wil ik erg graag zien als je weer terug bent afgesproken?want dat kan je heel goed en je zult het ook leuk vinden om over de mooie omgeving te vertellen.het is een mooie uitdaging en alles komt goed.

liefs Hannie