Een zeer informatieve up-date - Reisverslag uit Dublin, Ierland van Louise Klijsen - WaarBenJij.nu Een zeer informatieve up-date - Reisverslag uit Dublin, Ierland van Louise Klijsen - WaarBenJij.nu

Een zeer informatieve up-date

Door: Ikzelf

Blijf op de hoogte en volg Louise

01 Oktober 2007 | Ierland, Dublin

Hoi iedereen!

Het eerste dat ik nu even kwijt wil, is dat ik het ontzettend leuk vind dat mensen berichtjes achterlaten op deze weblog. Ik wil nu graag iedereen bedanken die me steunt.

Dat terzijde, momenteel is het weer hier in Belfast iets minder. Hierdoor heb ik nog niet de kans gezien om de berg op te gaan en mooie schetsen te maken, al ben ik dit zeker wel van plan! Het zou gewoon op dit moment te gevaarlijk zijn. De bergen zijn iedere ochtend in mist gehuld (op zich best een mooi gezicht!) en we zijn bang dat de stenen en de weg praktisch onbegaanbaar zijn.

Aankomende woensdag hebben we een uitje vanuit school. We gaan dan naar 'Cave Hill'. Wat het is weet ik nog niet precies, maar Maaike dacht dat het of een heuvel in een grot of een grot in een heuvel zou zijn. Nou, na woensdag zal ik er wat meer over vertellen en er een foto van op mijn weblog zetten.

Verder zal ik even mijn schooltijden vermelden, zodat degenen die me willen bellen dit kunnen doen terwijl ik geen les heb. Let op dat deze tijden wel mijn tijden zijn en je er een uurtje bij op moet tellen om de Nederlandse tijd te krijgen!
Maandag heb ik 3 uur les, van 1 tot 6 uur. Ik heb dan 'Divided Societies' (ik heb nog geen flauw benul waar het over gaat, heb vandaag pas mijn eerste les hiervan), 'Irish History' (over de geschiedenis van Ierland, logisch he) en 'Comparative Education' (dit gaat over het vergelijken van verschillende schoolsystemen: de verschillen en overeenkomsten ertussen).
Dinsdag heb ik les van 10 tot 12 en van 5 tot 8. De eerste 2 uur zijn weer 'Irish History' en de uren in de avond is 'Irish Film Studies'. In deze lessen gaan we Ierse films kijken en er daarna over praten (Gemakkelijk verdiende studiepunten, toch?).
Woensdag heb ik niet al te veel te doen. Dan ben ik namelijk vrij om te doen en laten wat ik zelf wil. Dit geldt ook voor de vrijdag. De ene les die ik dan heb, schijnt pas te beginnen in November.
Op donderdag heb ik 1 uurtje 'Divided Societies' van 11 tot 12.
Nu iedereen weet wanneer ik les heb, kan je me bellen buiten die uren. De meeste mensen hebben mijn nummer al, denk ik. Maar ik zal het nog even vermelden.

Ik heb namelijk een Ierse SIM-kaart genomen. Is goedkoper voor me en hiermee heb ik een nummer waarmee de school en de andere ERASMUS studenten me makkelijk kunnen bereiken. Okay, mijn nummer is:
00447964939155.
Zoals je ziet is de Ierse landcode dus 0044, beginnen Ierse nummers met 07 en hebben ze 11 nummers in plaats van 10. Zo weer iets geleerd, nietwaar?

Okay, dit was weer een erg informatieve sessie op mijn weblog. Ik hoop dat jullie ervan hebben genoten en laat maar lekker veel en lekker lange berichtjes achter.

PS; Mam, je mag best punten tussen zinnen zetten. Dit maakt het iets makkelijker om te lezen. Zo weet ik namelijk waar de ene zin ophoudt en de volgende begint.

Byebye,
Louise

• 01 Oktober 2007 - 11:28

Léon:

Heyhey,
    Ter mental support ook maar even een berichtje!! Ik kan je troosten, het weer is hier evengoed k*t...
    Mar anders maak je foto's van de bergen als schetsen niet lukken? Zal vast ook mooie resultaten geven!

En dat over Cave Hill, briljante opmerking van Maaike :D !!

Verder veel plezier nog, ik hou het hier wel in de gaten!

Groetjes Léon

• 01 Oktober 2007 - 11:47

Amy:

Heej Louise,

Het blijft leuk om al die weblogs van jullie te lezen! Zo anders dan hier in Nederland zitten. Kan me voorstellen dat je last van heimwee hebt, zou ik denk ik ook wel hebben. Daarom hoop ik dat jullie het lekker druk krijgen met van alles en nog wat, zodat je geen tijd hebt om over thuis na te denken! Op de uni. was het vooral in het begin best aanpoten. Instromen in het 2e jaar is super maar je hebt wel wat basisdingen uit jaar 1 gemist. Helaas...Verder is het goed te doen.

Succes nog met alles en ik typ binnenkort wel weer een berichtje!
    Gr's Amy

PS: Ik heb seizoen 8 er ook bijna opzitten;-)

• 01 Oktober 2007 - 13:35

Mia :

wel gemakkelijk te weten waneer je bereikbaar bent........weWe zijn druk bezig uit te zoeken waar we het goedkoopste kunnen logeren ........Weet jij iets???????laat het dan Z.S.M weten.....P.Skun je nu al geen nederlands meer lezen als er geen punten tussen staan????? veel liefs en xxxxxxxxmama Mia

• 01 Oktober 2007 - 16:25

Mik:

hoi schatje,

een zeer informatieve sessie, wel handig.

ben benieuwd wat die "cave hill" is, het is vast een grot met een berg erin. hoop dat het leuk is.

nog bedankt voor je steun van zondag, dat was even een heel moeilijke dag. nu ik weer werk gaat het weer beter, dan ben ik teminste bezich.

nog een paar weken en dan komen we die kant op.

geef je een seintje als je mijn pakje hebt ontvangen?

xxxjes mik

• 12 Oktober 2007 - 07:11

Mik:

Hé Schatje,

Mooi verhaal, ik kan niet wachten om het met eigen ogen te zien. Jammer dat ik je niet kon komen troosten nadat je je moeder had gesproken. ik hoop dat je het teleurgestelde gevoel gauw kwijt bent. wij komen zeker weten, al kan ik voor het zelfde geld drie keer de wereld rond, dat maakt me allemaal niet uit, ik ga naar ierland. Ik ben de dagen al aan het afstrepen, zou ze liever allemaal in een keer afstrepen, maar dat heeft geen nut.
    Verder wou ik even zeggen dat je hele mooie foto's hebt gemaakt, kun je een keer wat meer doorsturen, maar dan gewoon via de mail?
    Ik spreek je snel weer.

Groeten, knuffels, xxjes en nog veel meer Mik