Leuke dagen achter de rug! - Reisverslag uit Dublin, Ierland van Louise Klijsen - WaarBenJij.nu Leuke dagen achter de rug! - Reisverslag uit Dublin, Ierland van Louise Klijsen - WaarBenJij.nu

Leuke dagen achter de rug!

Door: Ikzelf

Blijf op de hoogte en volg Louise

27 Oktober 2007 | Ierland, Dublin

Ha beste mensen!

Weer een geweldige paar dagen achter de rug, dus ik ga mijn weblogje maar weer eens aanvullen met leuke dingen en recente gebeurtenissen.

Okay, ik zal bij het begin beginnen (lijkt me wel het makkelijkste om te doen, nietwaar?).

Ik kwam er een paar dagen geleden achter dat ik tegen mijn laptop kan praten. Had je niet gedacht he? Ik kan programma’s openen en sluiten door het gewoon te zeggen. En misschien beter nog, als ik iets dicteer schrijft de computer het op. Kan wel alleen in het Engels en alleen als ik serieus ben (anders komen er leuke zinnen uit, waardoor je alleen maar meer melig wordt), maar toch is het een makkelijk hulpmiddel om essay’s mee te gaan schrijven.

Dat terzijde. Woensdag heb ik een rustig dagje gehad. En met rustig bedoel ik dus dat ik totaal niets heb uitgespookt. Heb wat geinternet en wat filmpjes gekeken, maar voor de rest eigenlijk niet veel. O ja, ben naar school geweest voor een discussie voor ‘Divided Societies’ over nationale symbolen en de belangrijkheid daarvan voor de mensen in het land. Heeft in totaal 15 minuten geduurd, dus erg lang ben ik er niet mee bezig geweest.

Ik zal trouwens even een korte uitleg geven van het vak, dan weet iedereen tenminste waar ik het over heb. In dit vak ‘Divided Societies’ dus, is het de bedoeling dat je in een groepje dingen discussieert zodat je het er ook met andere mensen over kan hebben. Je moet namelijk de discussie doorvoeren op Blackboard, een internet discussiegroep-achtig iets (voor mensen die het niet kennen) met mensen uit Colorado, USA, en Barcelona. Zo is het dus de bedoeling een soort van internationale kijk te krijgen op bepaalde conflicten die er in de wereld spelen. Klinkt een beetje ingewikkeld, maar is wel leuk om te doen.

Donderdag was een drukke, maar zeker wel een leuke dag. In de ochtend begon het met me te verslapen voor een les. Ik sliep zo door mijn wekkertje heen! Nou ja, dat kan de beste gebeuren, toch?

’s Middags had ik om 4 uur Ierse les. Taal en dans. We hebben een aantal standaard zinnetjes geleerd als ‘hallo’ ‘doei’ ‘hoe heet je’ ‘hoe gaat het ermee’, dat soort dingen. Nou, ik kan je vertellen: Iers een een heel moeilijke taal. Wat ze schrijven is totaal niet wat ze zeggen. En het lijkt echt op niets anders wat ik ooit qua taal geleerd heb.

Het dansgedeelte is nog veel leuker. We hebben een dans geleerd genaamd, ‘The Waves of Tory’ (Golven van Tory) en het is echt een grappige dans. Zoals je wel eens in films ziet, je weet wel, springen en huppelen. Rondjes draaien. Echt leuk om te zien, maar gelukkig ook om te doen.

Die avond konden we het geleerde meteen in de praktijk brengen. St Mary’s had namelijk een Ierse avond georganiseerd. Met Irish Stew (een soort van hutspot), Ierse muziek, Ierse dans en nog veel meer Iers. In het begin zaten we gewoon wat te luisteren naar de muziek en de spelen met een ballon die iemand had gevonden (kinderachtig weet ik ook wel! Maar niet minder lachen). Later op de avond werd er gezongen door de Deense groep (de klasgenoten van Elise en Rikke waren langsgekomen vanuit Dublin) en ook door de Nederlandse groep (ik deed ook mee hoor, kan wel niet zingen, maar heb het wel geprobeerd). We zongen ‘Brabant’ van Guus Meeuwis. Nooit van gehoord. Had liever ‘Het is een nacht’ gezongen, maar ja de bulk van de groep wilde dit liedje, dus maar mee gedaan, zo goed en zo kwaad als het ging.

We mochten ook de geleerde dans ten uitvoer brengen. Hier heb ik (gelukkig) geen foto’s van. Het meeste ging wel goed, vooral het golven op het eind. Alleen hadden we in de les geen eind van de dans geleerd, dus we bleven maar door golven!

Op het eind van de avond was ik een beetje aangeschoten. Voor de mensen die mij kennen, zo vaak drink ik niet. Hooguit 1 biertje per 3 maanden of zo. Nou heb ik dus genoeg op voor de komende 9 maanden. Ja, je leest het goed, ik heb 3 biertjes op. Applaus voor mij! Heb er verder geen last van gehad, geen hoofdpijn of zo, ging wel goed.

Okay, door naar de vrijdag. Was weer een drukke dag. Eerst moest ik me melden bij de ‘Education Office’, had namelijk geen voorkeur voor leeftijd waaraan ik les wilde geven op gegeven. Dus dit moest ik alsnog even doen. Dus heb ik gekozen voor ‘Key stage 2’, basisschool van 8 tot 11 jaar. Waarom? Lijkt me leuk om eens les te geven aan jongere kinderen dan middelbare school.

’s Middags hebben we echt erg veel lol gehad. We hadden namelijk afgesproken om te gaan schaatsen in Dundonald. Dus wij met de bus ernaar toe. Tenminste, dat was de bedoeling. De 1ste bus hebben we op 3 minuten gemist, de 2de bus kwam gewoon niet opdagen! Dus in plaats van om half 3 te vertrekken, vertrokken we rond half 4.

Eenmaal aangekomen bij de ‘Ice Bowl’, bespraken de meiden wat ze precies wilden gaan doen. Om 5 uur was de middagsessie afgelopen, dus wilden ze in die schaatsen zouden ze nog 45 minuten hebben om dat te doen. Niet gedaan dus. Ze zouden gaan schaatsen in de avondsessie vanaf half 6. Dus hebben we eerst nog wat rondgekeken in het gebouw (is een soort van entertainment centrum). Bowlingbanen, laserquest, piratengolf en een soort van kinder-avonturenland. We hebben afgesproken dat we alles een keertje willen gaan doen, zelfs het avonturenland. Dit kun je ’s avonds namelijk boeken voor volwassenen. Lijkt me wel lachen om te doen. Met z’n allen in de ballenbak, haha!

Omdat we nog een tijdje moesten wachten, hebben we maar wat gegeten in de snackbar in de ‘Ice Bowl’. Daarna in de rij voor kaartjes en in de rij voor schaatsen. Eenmaal op het ijs was het echt lachen. Ik stond langs de kant met mijn camera (kan niet schaatsen en wil niet schaatsen). Eerst foto’s geprobeerd (werden een beetje donker), dus daarna over een andere boeg. Iedereen dacht dat ik foto’s maakte, maar heb in feite een boel korte filmpjes gemaakt, in totaal 30 minuten! Vooral de Griekse meiden waren leuk om te filmen. Tania schuifelde over het ijs (het was haar 2de keer), maar Eleni was het grappigst. Het was haar 1ste keer en dat is zeker te zien op te filmpjes. Heb er ’s avonds een leuke compilatie van gemaakt, genaamd ‘Greek On Ice’. Echt lachen.

Om half 8 besloten de meiden te stoppen met schaatsen (maar goed ook, kon namelijk niet meer filmen, de disco-lampen gingen aan en het werd behoorlijk donker). Nog snel 1 foto, klik. De meiden komen naar mij toegesneld om de foto te zien. Achter zich horen ze opeens een gil ‘MAMA!’ en boink! Eleni lag weer op de grond. Ze waren haar compleet vergeten, dat ze ondersteuning nodig had op het ijs. Was wel erg lachen!

Na het schaatsen gingen we dus met de bus terug naar Belfast. En ja hoor, kaartje kwijt! In de 1ste bus had Nicole me haar kaartje achter de rug van de anderen aangegeven. Bedankt Nicole! In de 2de hebben we maar gezegd dat ik mijn kaartje kwijt was. Een heel aardige chauffeur, hij liet me gewoon doorlopen. Geweldig, nietwaar?

Terug thuis ben ik meteen begonnen om van de vele losse filmpjes 1 film te maken. Heb er leuke Griekse muziek en Monty Python onder gezet. Is een erg lachen filmpje geworden.

Terwijl ik bezig was met dit alles, werd er aangeklopt. Emine deed open en er komt een vrouw binnen die we allemaal niet kennen. Bleek de dochter van de vorige eigenaresse van het huis te zijn! Ze was al regelmatig langs gereden en heeft pas besloten het huis terug te kopen (is trouwens wel een dure grap. Ze hebben het destijds verkocht voor £83.000,- en ze kan het terugkopen voor ... £200.000,-!). We hebben haar een korte rondleiding gegeven en zij kon ons dus vertellen dat onze huisbaas niets in het huis heeft veranderd. Zelfde behang, vloerbedekking, keuken, badkamer, noem maar op. Het enige dat ze zo snel zag, was dat hij 2 radiatoren in de woonkamer heeft aangebracht. Nou ja, nu wilde zij dus het nummer van de huisbaas hebben om het huis weer terug te kopen.

Als je denkt dat dat het was voor vrijdag, dan heb je het mis. Ik was nog steeds bezig met mijn filmpje, komt Justyna binnen met de 3de gozer en 1 ½ a 2 weken. Die andere 2 zijn blijven slapen en wij hadden geen zin in deze gozer over de vloer. Dus hebben we een soort van wedstrijdje gedaan wie het langer vol zou houden. Zij of wij(Nicole en ik). Wij hebben dus mooi gewonnen! Die gast is rond half 2 weggegaan en daarna zijn we triomfantelijk naar bed gegaan. Einde van vrijdag.

Op het moment dat ik dit schrijf, zaterdag ochtend 12 uur, hebben we al plannen voor vandaag. Het is de bedoeling dat ik eerst even ga shoppen voor Halloween en dat we vanavond een Griekse avond hebben. Is een mooie gelegenheid mijn filmpje te laten zien.
Nou, ik vind dat ik nu wel weer genoeg heb geschreven, dus ik stop er maar weer mee!

Tot schrijfs!

Louise

• 27 Oktober 2007 - 14:57

Mia :

Zo te horen vermaken jullie je prima en willen jullie zo niet meer naar huis.De irish stew ziet er niet erg smakelijk uit.Groetjes Mia Koenders

• 27 Oktober 2007 - 21:44

Gerdie:

Hoi hoi,

Ik heb net je hele verhaal voorgelezen aan Richard. Het klinkt allemaal goed en ik ben blij dat je weer uit de put bent.
    Tevens vind ik je laptop de beste oplossing die we hebben kunnen bedenken want hierin kun je je ei kwijt.

Fijn dat het goed gaat en nog een paar weekjes en we zien je daar.

Groetjes en een dikke zoen van ons
    Richard en Gerdie

• 28 Oktober 2007 - 11:40

Mia:

Fijn te lezen dat je je zo goed vermaakt.Je verhalen zijn gelukkig weer een stuk vrolijker geworden.
    Weet je al wat je met halloween aantrekt?Is bij jullie de klok ook een uur terug gezet?
    Zo niet dan hebben we nu dezelfde tijd toch?Wel gemakkelijk te schijven nu je engelse stukken ,je hoeft alleen nog maar te zeggen wat je op wilt schijven dat zal je leraar niet leuk vinden.Stop erweer mee want oma en opa komen zo hier.groetjes en xxxxxxx pap en mam

• 28 Oktober 2007 - 14:21

Mik:

hoi schatje,
    ik ben blij dat je het weer na je zin hebt, kan alleen niet wachten je weer te zien. hoop dat de komende weken de tijd nog sneller gaat.
    xxxjes en knuffels,
    Mik

• 29 Oktober 2007 - 20:59

Tessa :

Hey Louise,

Wat een leuke weblog om te lezen en te kijken heb je gemaakt! Altijd leuk om nog terug te lezen als je thuis bent en voor de thuisblijvers nu. Zo te horen gaat het nu goed met je, dat is heel fijn voor je en ik hoop dat het zo blijft. Ik wens je nog heel veel plezier en succes toe voor de laatste weekjes!!!!

Groetjes je nichtje Tessa